Stands  Countryfair 2022

In 2022 stond de Countryfair weer vol met leuke rasverenigingen, stichtingen en bedrijven! Neem hier een kijkje wie er in 2022 bij waren en krijg alvast een indruk van kraampjes die je in 2023 kunt verwachten. 

Rasverenigingen

A.S.C.N. 
Rasvereniging voor de Australische herder 

De Australian Shepherd Club Nederland behartigd de belangen van de Australian Shepherd en Miniature American Shepherd die met stamboom gefokt worden in Nederland. 
Wij zijn een actieve rashonden vereniging die jaarlijks tal van evenementen organiseert voor zowel fokkers als liefhebbers van het ras, zowel op sportief vlak als op het uitbreiden van kennis voor fokkers en eigenaren. De ASCN ziet erop toe dat pups bij fokkers binnen de vereniging geboren worden uit ouderdieren die zowel qua gedrag als gezondheid volledig gecheckt en in orde bevonden zijn. 

N.H.C. 
Rasvereniging voor de Hollandse Herdershond 

De belangen van de Hollandse Herdershond worden sinds 1898 behartigd door de NHC (Nederlandse Herdershonden Club), informatie op www.hollandseherder.nl 

De Hollandse Herdershond is er in drie variëteiten, de kort-, lang- en ruwhaar. Het is een middelgrote, middelzware hond. De honden zijn zeer trouw en betrouwbaar, oplettend, waakzaam, actief, zelfstandig, met doorzettingsvermogen, intelligent, bereid te gehoorzamen en begaafd met de ware herdershonden aard. De Hollandse Herder leent zich voor veel takken van hondensport. Tevens wordt hij, al is het op kleine schaal, nog steeds ingezet voor het hoeden van schapen, waar ze oorspronkelijk voor gebruikt werden.  

 

N.S.v.T. 
Rasvereniging voor Tinkers 

Het Nederlands Stamboek voor Tinkers NSvT is in oktober 1999 opgericht en is het enige officieel erkende Stamboek voor de Tinker in Nederland en Europa. Het Nederlands Stamboek voor Tinkers is sinds maart 2000 Europees moederstamboek. Het NSvT is een “open” stamboek. Elk paard dat voldoet aan de rasstandaard van een Tinker, beoordeeld door de jury op een exterieurkeuring, kan in het stamboek worden opgenomen. 

Het NSvT heeft als doelstelling: 
Het bewaken, waarborgen en bevorderen van de fokkerij en het gebruik van de Tinker. 

informatie op www.nsvt.eu 

Het Groninger Paard 
Rasvereniging voor het Groninger paard 

Betrouwbaar, nuchter en veelzijdig: dat is het Groninger paard! Het Groninger paard heeft een rustig karakter en is voor alles inzetbaar. Vereniging het Groninger Paard zet zich in voor het in stand houden en stimuleren van de fokkerij van dit zeldzame, historische ras. Bij de stand van Vereniging het Groninger Paard kan je terecht met al je vragen over het stamboek en het Groninger paard, en er zijn verschillende artikelen te koop als Groninger Paard kleding, menschorten, zadeldekken, frontriemen, trailerstickers en meer!  

N.M.P.R.S.

Rasvereniging voor het Nederlands minipaard

In 1993 werd een nieuw stamboek opgericht voor het creëren van het Nederlands Minipaard, en sinds 1995 werd het NMPRS erkend als moederstamboek voor minipaarden in Nederland én Europa. Op de Countryfair komen ze vanalles vertellen over hun stamboek en de minipaarden. 

K.V.T.H.  
Rasvereniging voor Haflingers en Trekpaarden 

Onze vereniging is opgericht in 1914 op 22 december. Destijds onder naam: Stamboek voor het Nederlandsche Trekpaard. Na 34 jaar werd in 1948 de vereniging het predicaat Koninklijk toegekend en werd de naam aangepast in Koninklijke Vereniging het Nederlandse Trekpaard. In 1961 onderging de vereniging weer een grote verandering. De eerste haflingers waren reeds in Nederland ingevoerd en; De Haflinger werd toegevoegd aan de stamboekvoering van ons Koninklijke Vereniging. Momenteel voert onze vereniging de complete naam: Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en De Haflinger, afgekort K.V.T.H.  

W.P.C.V. 
Rasvereniging voor de Welsh Pony en Welsh Cob 

A.M.C.N. 
Rasvereniging voor de Alaskan Malamute 

Stichtingen en Verenigingen

Stichting de Paardenkamp 
Stichting en rusthuis voor 120 bejaarden paarden 

Stichting De Paardenkamp is een rusthuis voor oudere paarden in Soest. Op dit moment wonen hier 120 paarden van 20 jaar en ouder. De Paardenkamp is tevens een kenniscentrum en mensen kunnen er terecht voor al hun vragen over de verzorging van oudere paarden. Meerdere keren per jaar worden evenementen georganiseerd, zoals Open Dagen en de Dag van het Oudere Paard (18 juni). De paarden zijn dagelijks tussen 10.00 uur en 16.00 uur gratis te bezoeken. De stichting is volledig afhankelijk van giften en donaties. Meer informatie op www.paardenkamp.nl. 

Brooke hospital 
Stichting voor werkdieren in Egypte, Pakistan en India. 

In landen als India en Egypte zijn paarden, ezels en muildieren de stille werkkrachten van de allerarmsten. De werkdieren vervoeren loodzware lasten in de schroeiende hitte, terwijl ze door armoede en onwetendheid niet goed worden verzorgd. De eigenaren zijn te veel bezig met overleven om zich om hun werkdieren te bekommeren. Brooke Hospital for Animals (1934) is, met eigen dierenklinieken en mobiele teams, werkzaam in landen als Egypte. De toegewijde, lokale dierenartsen geven gratis diergeneeskundige hulp aan de werkpaarden en ezels, en voorlichting aan eigenaren over een goede dierverzorging. Meer informatie op  www.brooke.nl

Painted dog conservation 
Stichting voor de bescherming van de Afrikaanse wilde hond 

De Nederlandse stichting PDC heeft als doel door middel van actie, voorlichting, onderzoek, opvang en samenwerking met andere organisaties de Afrikaanse wilde hond te beschermen. Dat is hard nodig want deze in groepen levende wilde diersoort is één van de meest bedreigde roofdieren in Afrika. Liepen er honderd jaar geleden nog ruim 500.000 wilde honden rond, vandaag de dag is dat nog maar 1% daarvan. De grootste bedreiging vormt de mens, jaarlijks sterven er veel dieren in strikken en door aanrijdingen. Voor meer informatie: www.painteddogconservation.nl 

Dierenartsen zonder grenzen 
Stichting voor diergeneeskunde in ontwikkelingslanden  

Voor veterinairen is diergeneeskunde de leukste opleiding die er bestaat! Helaas is niet overal ter wereld deze veterinaire kennis beschikbaar. DZG-Student is de studententak van Stichting DZG-NL. Met als motto ‘gezonde dieren, gezonde mensen, gezond milieu’ zetten wij ons in om diergezondheid en volksgezondheid te verbeteren in ontwikkelingslanden. Ons grootste project loopt in Malawi, waar we boeren opleiden tot diergezondheidsmedewerkers. Daarnaast organiseren we elk jaar de Vaccinate4Africa campagne en de Run4Rabiës, helpen we studenten bij het vinden van een stage en zorgen we voor leuke lezingen en activiteiten! 

 

Kleindierliefhebbers 
Vereniging voor konijnen, cavia’s, knaagdieren, hoenders, siervogels en watervogels 

V.S.R. De Solleysel & Manege ’t Hoogt

De veterinaire rijvereniging en een manege uit Utrecht

Bedrijven

Pippa Equestrian Soap 
Natuurlijke shampoobars voor paarden 

PIPPA produceert natuurlijke shampoobars speciaal ontworpen voor de gevoelige paardenvacht. Geen verpakking, dus beter voor het milieu. Geen onnodige toevoegingen, dus beter voor het paard. De bars zijn handgemaakt en worden geleverd met een handig zeepzakje. Zo kan je lekker soppen en is de zeep niet zo slipperig! Onze missie is om de paardenwereld een stukje groener en milieubewuster te maken.  

Lanabandana Dogwear 
Handgemaakte hondenaccessoires  

Met de dogwear van LanaBandana maak je de look van je hippe viervoeter helemaal af.  
Alle bandana’s en bowties worden met de hand gemaakt. Je shopt een uniek accessoire van goede kwaliteit. Doordat we zelf op zoek gaan naar de mooiste stoffen shop je altijd een bijzonder item. Daarnaast kun je bij ons terecht voor 100% natuurlijke verzorgingsproducten en maak je je hond natuurlijk blij met een leuk speeltje van bijvoorbeeld ZippyPaws! 
 
Life is short, spoil your dog! 
Lanabandana.com  

WashBar – Benelux 
Natuurlijke shampoobars voor verschillende diersoorten  

Net als u willen we alleen het beste voor onszelf en onze dieren 

Ons assortiment bestaat uit natuurlijke producten uit Nieuw-Zeeland. Verzorgend voor de huid en vacht van honden, paarden, cavia’s, konijnen en tal van andere huisdieren. Ons assortiment zit vol met goede natuurlijke ingrediënten en helpt jeuk te bestrijden, schrikt ongedierte zoals vlooien en teken af; vecht tegen schimmelinfecties; maakt witte vacht witter en laat een showkwaliteit vacht verschijnen. Dit allemaal 100 % natuurlijk (natuurlijk)! 

De natuur is een krachtige bron en heeft al de beste ingrediënten gemaakt, zodat je geen synthetische narigheden zult vinden zoals parabenen, sulfaten, synthetische geuren of kleuren in ons assortiment. Onze ingrediënten zijn onbespoten of organisch en al onze producten zijn diervriendelijk. 
Duurzaam en ethisch zijn niet alleen trendy termen bij WashBar, voor ons zijn ze een manier van leven. 

Pip & Palms  
Handgemaakte accessoires voor zowel hond als baasje 

Pip & Palms is een exclusieve webshop voor modieuze doglovers. Als volwaardige familieleden maken onze viervoeters vele belangrijke momenten mee in ons leven. Ze horen bij ons en mogen gezien worden. Ben jij op zoek naar mooie hondenaccessoires? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Bij ons shop je unieke halsbanden, looplijnen, tuigjes, strikken, bandana’s en poepzakjeshouders. Vind je het leuk om te matchen met jouw trouwe viervoeter? Dat kan met onze haarbanden en scrunchies!  
Een leuk weetje; bijna alle accessoires maken wij zelf met de hand! 

 

TiCo Muffins And More 

Gezonde paarden snacks in een uniek jasje

Bij TiCo Muffins And More vind je overheerlijke snacks in een uniek jasje, namelijk bakmixen voor paardenmuffins. De bakmixen bevatten geen toegevoegde suikers of bewaarmiddelen. De muffins zijn dus een ideale gezonde en lekkere snack voor paard en pony. Ook voor gezonde kant-en-klare snacks kan je terrecht bij TiCo Muffins And More.
Ook hebben we een klein assortimentje kruiden en speelgoed bij voor paard en pony.

 V.P.S.N. 
Vereniging paarden sportmasseurs Nederland   

De VPSN is de Vereniging voor Paardensportmasseurs in Nederland. Het doel van onze vereniging is het op een professionele wijze uitdragen van het belang van paardensportmassage. Alle leden hebben een door de VPSN erkende opleiding succesvol afgerond en nog een extra toelatingsexamen afgelegd. Om de kennis op peil te houden zijn de leden verplicht om jaarlijks bijscholingen te volgen 

Regelmatig laten masseren van je paard draagt bij aan het voorkomen van blessures, bij behandeling worden verandering(en) of mogelijke (aanstaande) problemen tijdig gesignaleerd en kan ondersteunen bij revalidatie. Leden van de VPSN werken nauw samen met andere behandelaars.De VPSN is als beroepsvereniging aangesloten bij de FNHB. 

Chews Atelier

Een houtatelier dat alles maakt voor uw knaagdier  

Chews Atelier; de plek waar ambachtelijk vakmanschap en kennis over het houden van konijnen en knagers samenkomen. Bij Chews Atelier ontwikkelen we prachtige meubels die speciaal ontwikkeld zijn voor de behoeften van konijnen. Gemaakt met hoge kwaliteit materialen en door middel van de mooiste houtbewerkingstechnieken. 

Chews academy, Chews&Nibbles & Cunicologie 
Kom alles te weten over jouw konijn en zijn voeding 

Een plek waar de kennis over het konijn wordt vergroot door middel van workshops. Hier kunnen mensen, met een konijn als huisdier, hun kennis verbreden over hun maatje. Bij cunicologie gaan we een stap verder. De missie van Cunicologie is, in samenwerking met professionals, de kennis over het konijn vergroten. 

Chews&Nibbles zijn grootste missie is dat de knaagdieren en konijnen een goed en gelukkig leven hebben. Hierbij vinden wij dat zoveel mogelijke de natuurlijke verzorging van groot ondersteunende factor is voor het konijn. Bij de verzorging lijn van Jouw Konijn (het eigen merk en de webshop van Chews&Nibbles) is hier ook daadwerkelijk naar gekeken, natuurlijke producten. 

Cis Horse Colours 
Alles om jouw paard te versieren en zelf paardensnoepjes scheppen 

Fruitbedrijf Westeneng 
Lokaal fruitbedrijf met onder andere heerlijke appels, peren en aardbeien
 

Volwol 
Eerlijke, schapenwol en lifestyle producten 

Livin horse Shop  
Webshop met paardenartikelen van diergeneeskunde student

Livin Dog Shop 
Webshop met hondenartikelen van diergeneeskunde student
 

Monique van Wijk  
Treffende, persoonlijke en kunstzinnige portretten van mens en dier 

Lang Leven Konijnen 

Magazine voor konijnenliefhebbers 

Horse World Transport 
Nationaal en internationaal paardentransportbedrijf