Geschiedenis

Historie

Dag van het Aangespannen Paard

Stichting ‘Dag van het Aangespannen Paard’ (DAP) is opgericht in 1990. Het concept DAP werd voor het eerst opgezet door een aantal enthousiaste studenten diergeneeskunde en zo vond op 19 mei 1990 de eerste editie plaats. Dit was een groots succes en zo werd besloten een commissie diergeneeskunde studenten in het leven te roepen om elk jaar de DAP te organiseren. Naar verloop van tijd is deze commissie uitgegroeid tot een zelfstandig bestuur en werd de DAP georganiseerd door 6 studenten diergeneeskunde en een ondersteunend bestuurslid.

Elke bestuurslid heeft zijn eigen functie en commissie. Zo heeft de voorzitter de taak om alles in goede banen te leiden, zorgt de fiscus voor de sponsoren en heeft de vice-voorzitter de opdracht om genoeg vrijwilligers te regelen. De secretaris beheert de post en is verantwoordelijk voor het strodorp, de coördinator marathon zorgt ervoor dat er spectaculaire hindernissen worden neergezet voor de minimarathon en de commissaris PR zorgt voor alle promotie en het up-to-date houden van de website en social media.

1e Bestuur der Diergeneeskunde Outdoor Event

v.l.n.r.: Esther, Joséphine, Ghislaine, Jette, Robin, Maaike

Voorzitter: Robin ten Have
Secretaris: Ghislaine Pels
Penningmeester: Joséphine Marchand
Vice-voorzitter: Jette van Kooten
Commissaris PR: Esther Ywema
Commissaris Marathon: Maaike Röling

1e Editie Diergeneeskunde Outdoor Event

De laatste editie van de dag van het aangespannen paard is gehouden in 2018. Om verschillende redenen was het vanaf dit moment niet meer haalbaar om het evenement in deze vorm voort te zetten. Er is besloten om bepaalde onderdelen te schrappen en hiervoor in de plaats ook de andere richtingen binnen de diergeneeskunde te belichten. Hierbij is het evenement in een compleet nieuw jasje gestoken. Zo is de naam natuurlijk veranderd en is er hierbij een passend logo ontworpen. De 1e editie van het DOE was een groot succes en heeft meer dan 2000 bezoekers getrokken. 

1e Bestuur der Diergeneeskunde Outdoor Event ‘Baanbrekend’

Constitutiefoto met kalf

v.l.n.r.: Matthieu, Kasper, Wilco, Maaike, Sophie, Marit

Voorzitter: Kasper Kraai
Secretaris: Sophie van Liemt
Penningmeester: Wilco van Ittersum
Vice-voorzitter: Marit van Duijn
Commissaris PR: Matthieu van Vuuren
Commissaris Marathon: Maaike Röling

2e Editie Diergeneeskunde Outdoor Event

Op 16 Mei 2020 zou de 2e editie van het Diergeneeskunde Outdoor Event plaatsgevonden hebben. Helaas kon het evenement dit jaar geen doorgang vinden vanwege de covid-19 pandemie. Dit jaar is wel de miniserie ‘studenten met een passie!’ op ons Youtube kanaal verschenen, waarin studenten met een passie voor dier of diergeneeskunde hun verhaal vertellen. 

2e Bestuur der Diergeneeskunde Outdoor Event ‘Doeltreffend’

Constitutiefoto 2021 (2)

v.l.n.r.: Marit, Sophie, Kasper, Wilco, Matthieu

Voorzitter: Kasper Kraai
Secretaris: Sophie van Liemt
Penningmeester: Wilco van Ittersum
Vice-voorzitter: Marit van Duijn
Commissaris PR: Matthieu van Vuuren
Commissaris Marathon: Matthieu van Vuuren

 

3e editie Diergeneeskunde Online Event

In 2021 werd de ‘O’ van Outdoor vervangen door Online. De coronamaatregelen zorgden er helaas voor dat een fysiek evenement wederom niet mogelijk was. De focus lag daardoor op een online evenement, waardoor we het DOE bij de bezoekers in de woonkamer konden brengen! Met behulp van een livestream waren er educatieve lezingen te volgen en tussendoor werden filmpjes afgespeeld van bijvoorbeeld rondleidingen over de Faculteit Diergeneeskunde, over de weg van de inseminatie van een koe tot het kalf en van een workshop verbandleer. Een aantal van deze filmpjes zijn nog te vinden op ons YouTube kanaal.

3e bestuur der stichting Diergeneeskunde Outdoor Event ‘DOElgericht’

officiele foto (1)

v.l.n.r.: Fianne, Isabelle, Loes, Gianna, Joost, Daan

Voorzitter: Gianna Lanzing
Secretaris: Loes Mulders
Penningmeester: Joost Eringfeld
Vice-voorzitter: Isabelle Wakkers
Commissaris PR: Daan Kothman
Commissaris Marathon: Fianne Ketelaars

 

4e editie Diergeneeskunde Outdoor Event

In 2022 was het dan eindelijk weer mogelijk om een fysieke editie van het Diergeneeskunde Outdoor Event te organiseren! En wat kunnen we spreken van een geslaagd evenement! Succesvolle elementen van het programma van 2019 werden teruggebracht en nieuwe elementen werden toegevoegd! Zo was onder andere het nieuwe landbouwplein met als thema “Op tour met de innovatieve boer” een groot succes!

4e bestuur der Stichting Diergeneeskunde Outdoor Event ‘Just DOE it!’

DSC_6231

v.l.n.r.: Isabelle, Guus, Tessa, Corien, Johan, Iris

Voorzitter: Corien Wunderink
Secretaris: Tessa Bertens
Penningmeester: Johan de Boer
Vice-voorzitter: Guus Hulshof
Commissaris PR: Isabelle Wakkers
Commissaris Marathon: Iris Naudts

5e editie Diergeneeskunde Outdoor Event

Ook 2023 bracht weer een prachtig Diergeneeskunde Outdoor Event. Het inmiddels alweer 3e fysieke DOE kon weer net wat groter aangepakt worden. Door alle regenval in de week voor het evenement kon helaas de paardensport geen doorgang vinden; een grote domper voor iedereen die zich zo had ingespannen voor de organisatie van de wedstrijd. Gelukkig bracht de dag zelf enorm mooi weer en kon er toch, met de nodige aanpassingen aan de plattegrond, een fantastisch DOE neergezet worden.

5e bestuur der Stichting Diergeneeskunde Outdoor Event ‘DOErend Hard’