Diergeneeskunde Outdoor Event

Het Diergeneeskunde Outdoor Event is een evenement georganiseerd door studenten van de faculteit diergeneeskunde in Utrecht op vrijwillige basis. Het is een educatieve en gezellige buitendag voor dierenliefhebbers van jong tot oud. Bezoekers kunnen kijken naar de prachtige shows en demonstraties op het hoofdplein of naar de spectaculaire mini-marathon. Er is ook een lezingen- en workshopplein, waar bezoekers van alles kunnen leren over dieren en aan de slag kunnen met praktische handelingen. Denk bijvoorbeeld aan een workshop tanden poetsen voor uw hond, lezingen over lymfedrainage bij het paard, of ga op tour met de innovatieve boer! 

De derde editie wordt gehouden op 21 mei 2022. Van de vorige online editie zijn diverse lezingen, workshops en rondleidingen terug te kijken op ons YouTube kanaal!

Organisatie

Het bestuur van Stichting Diergeneeskunde Outdoor Event bestaat uit zes fanatieke studenten. Het bestuur der Stichting Diergeneeskunde Outdoor Event, voor het jaar 2021-2022, bestaat uit:

Voorzitter:
Secretaris:
Penningmeester:
Vice-voorzitter:
Commissaris PR:
Commissaris Marathon:

Gianna Lanzing
Loes Mulders
Joost Eringfeld
Isabelle Wakkers
Daan Kothman
Fianne Ketelaars

officiele foto cropt

v.l.n.r.: Fianne, Isabelle, Loes, Gianna, Joost, Daan

Commissies en Vrijwilligers

Vrijwilligerscommissie

Vrijwilligerscommissie 

Linda, Lotte, Bas, Maarten, Myrthe en Ellen hebben dit jaar de werving van de vele vrijwilligers op zich genomen. Daarnaast doen ze vandaag hard hun best om de vrijwilligers goed in de watten te leggen en in het zonnetje te zetten, want zonder vrijwilligers zou dit evenement niet kunnen bestaan.

Bouwcommissie 

Annabel, Eric, Pien, Ploon, Rianne, Siem en Stella hebben hard gewerkt om het DOE fantastisch aan te kleden. Samen hebben zij de hindernissen voor de minimarathon gebouwd en nog veel meer. Kijk dus vooral goed om u heen op het DOE naar alle mooie en kleurrijke bouwwerken! 

Bouwcommissie
Schermafbeelding 2022-05-06 om 10.42.33

Sponsorcommissie  

Johan heeft Joost, onze penningmeester, bijgestaan om de financiering van deze gezellige dag rond te krijgen. Samen hebben ze stad en land afgebeld om verschillende sponsoren enthousiast te maken voor ons evenement.  

 
Marktcommissie  

Danee, Kayli, Tessa, Nidia, Danique en Marit hebben dit jaar keihard gewerkt om leuke bedrijven te benaderen voor de countryfair. Hun harde werk heeft een gezellige en gevarieerde markt opgeleverd, dus struin vooral even langs alle kraampjes.  

Marktcommissie
Kleine foto activiteitencommisie

Activiteitencommissie  

Romee, Sophie, Lorraine, Corien, Iris en Marjolein hebben zich dit jaar vol enthousiasme gestort op het organiseren van de activiteiten. Via de lezingen, demonstraties, workshops en rondleidingen kunt u kennis maken met de vele verschillende facetten die ons prachtige vak te bieden heeft. 

Kindercommissie  

Bente, Laura, Geertje, Lenore en Joshua hebben zich het afgelopen jaar beziggehouden met de invulling van het kinderplein, zodat ook de jonge bezoekers een super leuke en leerzame dag kunnen beleven. 

kinderco
DSC_0040 (1)

PR commissie  

Guus, Frouke, Esther, Aimee en Mees hebben dit jaar de promotie voor het DOE op poten gezet. Vol enthousiasme zijn zij heel Utrecht en omstreken door gegaan om zo veel mogelijk publiek kennis te laten maken met het evenement.

Geschiedenis

Dag van het Aangespannen Paard

Stichting ‘Dag van het Aangespannen Paard’ (DAP) is opgericht in 1990. Het concept DAP werd voor het eerst opgezet door een aantal enthousiaste studenten diergeneeskunde en zo vond op 19 mei 1990 de eerste editie plaats. Dit was een groots succes en zo werd besloten een commissie diergeneeskunde studenten in het leven te roepen om elk jaar de DAP te organiseren. Naar verloop van tijd is deze commissie uitgegroeid tot een zelfstandig bestuur en werd de DAP georganiseerd door 6 studenten diergeneeskunde en een ondersteunend bestuurslid.

Elke bestuurslid heeft zijn eigen functie en commissie. Zo heeft de voorzitter de taak om alles in goede banen te leiden, zorgt de fiscus voor de sponsoren en heeft de vice-voorzitter de opdracht om genoeg vrijwilligers te regelen. De secretaris beheert de post en is verantwoordelijk voor het strodorp, de coördinator marathon zorgt ervoor dat er spectaculaire hindernissen worden neergezet voor de minimarathon en de commissaris PR zorgt voor alle promotie en het up-to-date houden van de website en social media.

7598331920_IMG_2887

Maaike, Jette, Robin, Ghislaine, Esther & Joséphine

1e editie Diergeneeskunde Outdoor Event

De laatste editie van de dag van het aangespannen paard is gehouden in 2018. Om verschillende redenen was het vanaf dit moment niet meer haalbaar om het evenement in deze vorm voort te zetten. Er is besloten om bepaalde onderdelen te schrappen en hiervoor in de plaats ook de andere richtingen binnen de diergeneeskunde te belichten. Hierbij is het evenement in een compleet nieuw jasje gestoken. Zo is de naam natuurlijk veranderd en is er hierbij een passend logo ontworpen. De 1e editie van het DOE was een groot succes en heeft meer dan 2000 bezoekers getrokken. 

1e Bestuur der stichting Diergeneeskunde Outdoor Event ‘Baanbrekend’

2e editie Diergeneeskunde Outdoor Event

Op 16 Mei 2020 zou de 2e editie van het Diergeneeskunde Outdoor Event plaatsgevonden hebben. Helaas kon het evenement dit jaar geen doorgang vinden vanwege de covid-19 pandemie. Dit jaar is wel de miniserie ‘studenten met een passie!’ op ons Youtube kanaal verschenen, waarin studenten met een passie voor dier of diergeneeskunde hun verhaal vertellen. 

2e Bestuur der stichting Diergeneeskunde Outdoor Event ‘Doeltreffend’

Constitutiefoto met kalf

Matthieu, Kasper, Wilco, Maaike, Sophie en Marit

Constitutiefoto 2021 (2)

Marit, Sophie, Kasper, Wilco, Matthieu

3e editie Diergeneeskunde Online Event

In 2021 werd de ‘O’ van Outdoor vervangen door Online. De coronamaatregelen zorgden er helaas voor dat een fysiek evenement wederom niet mogelijk was. De focus lag daardoor op een online evenement, waardoor we het DOE bij de bezoekers in de woonkamer konden brengen! Met behulp van een livestream waren er educatieve lezingen te volgen en tussendoor werden filmpjes afgespeeld van bijvoorbeeld rondleidingen over de faculteit Diergeneeskunde, over de weg van de inseminatie van een koe tot het kalf en van een workshop verbandleer. Een aantal van deze filmpjes zijn nog te vinden op ons YouTube kanaal.

3e bestuur der stichting Diergeneeskunde Outdoor Event ‘Doelgericht’

Faculteit Diergeneeskunde

Het Diergeneeskunde Outdoor Event (DOE) zal plaatsvinden op het terrein van de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Aan de grens van Utrecht bevindt men zich hier in een groene omgeving tussen Utrecht, Zeist en Bunnik. De ideale plek voor het DOE dus!

De faculteit Diergeneeskunde is de enige plek in Nederland waar dierenartsen worden opgeleid. Onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg gaan hier hand in hand. Op de faculteit is het grootste academische dierenziekenhuis van Europa te vinden. Alle erkende specialisatierichtingen zijn hier aanwezig, waardoor er met een heel brede blik naar het dier gekeken kan worden. Daarnaast vindt er onderzoek plaats naar de gezondheid, ziektes en welzijn bij dieren. Echter niet alleen dieren staan onder de aandacht bij het onderzoek op de faculteit Diergeneeskunde, ook de volksgezondheid en de omgeving worden meegenomen.

Docenten, dierenartsen, onderzoekers en studenten werken hier samen voor de gezondheid van alle dieren. Het DOE onderhoudt nauwe banden met de faculteit en hoopt dat u op het DOE de diergeneeskunde en de faculteit wat beter komt leren kennen!