Diergeneeskunde Outdoor Event

Het Diergeneeskunde Outdoor Event is een evenement georganiseerd door studenten van de faculteit diergeneeskunde in Utrecht op vrijwillige basis. Het is een educatieve en gezellige buitendag voor dierenliefhebbers van jong tot oud. Bezoekers kunnen kijken naar de prachtige shows en demonstraties op het hoofdplein of naar de spectaculaire mini-marathon. Er is ook een lezingen- en workshopplein, waar bezoekers van alles kunnen leren over dieren en aan de slag kunnen met praktische handelingen. Denk bijvoorbeeld aan een EHBO workshop voor dieren, lezingen over ontwormen en vaccineren op basis van titreren, maar ook over hoe het nu precies zit met de melkveehouderij.

De derde editie wordt gehouden op 21 mei 2022. van de vorige online editie zijn diverse lezingen, workshops en rondleidingen zijn terug te kijken op ons YouTube kanaal!

Organisatie

Het bestuur van Stichting Diergeneeskunde Outdoor Event bestaat uit zes fanatieke studenten. Het bestuur der Stichting Diergeneeskunde Outdoor Event, voor het jaar 2021-2022, bestaat uit:

Voorzitter:
Secretaris:
Penningmeester:
Vice-voorzitter:
Commissaris PR:
Commissaris Marathon:

Gianna Lanzing
Loes Mulders
Joost Eringfeld
Isabelle Wakkers
Daan Kothman
Fianne Ketelaars

officiele foto cropt

v.l.n.r.: Fianne, Isabelle, Loes, Gianna, Joost, Daan

Commissies en Vrijwilligers

Geschiedenis

Dag van het Aangespannen Paard

Stichting ‘Dag van het Aangespannen Paard’ (DAP) is opgericht in 1990. Het concept DAP werd voor het eerst opgezet door een aantal enthousiaste studenten diergeneeskunde en zo vond op 19 mei 1990 de eerste editie plaats. Dit was een groots succes en zo werd besloten een commissie diergeneeskunde studenten in het leven te roepen om elk jaar de DAP te organiseren. Naar verloop van tijd is deze commissie uitgegroeid tot een zelfstandig bestuur en werd de DAP georganiseerd door 6 studenten diergeneeskunde en een ondersteunend bestuurslid.

Elke bestuurslid heeft zijn eigen functie en commissie. Zo heeft de voorzitter de taak om alles in goede banen te leiden, zorgt de fiscus voor de sponsoren en heeft de vice-voorzitter de opdracht om genoeg vrijwilligers te regelen. De secretaris beheert de post en is verantwoordelijk voor het strodorp, de coördinator marathon zorgt ervoor dat er spectaculaire hindernissen worden neergezet voor de minimarathon en de commissaris PR zorgt voor alle promotie en het up-to-date houden van de website en social media.

7598331920_IMG_2887

Maaike, Jette, Robin, Ghislaine, Esther & Joséphine

1e editie Diergeneeskunde Outdoor Event

De laatste editie van de dag van het aangespannen paard is gehouden in 2018. Om verschillende redenen was het vanaf dit moment niet meer haalbaar om het evenement in deze vorm voort te zetten. Er is besloten om bepaalde onderdelen te schrappen en hiervoor in de plaats ook de andere richtingen binnen de diergeneeskunde te belichten. Hierbij is het evenement in een compleet nieuw jasje gestoken. Zo is de naam natuurlijk veranderd en is er hierbij een passend logo ontworpen. De 1e editie van het DOE was een groot succes en heeft meer dan 2000 bezoekers getrokken. 

1e Bestuur der Diergeneeskunde Outdoor Event ‘Baanbrekend’

2e editie Diergeneeskunde Outdoor Event

Op 16 Mei 2020 zou de 2e editie van het Diergeneeskunde Outdoor Event plaatsgevonden hebben. Helaas kon het evenement dit jaar geen doorgang vinden vanwege de covid-19 pandemie. Dit jaar is wel de miniserie ‘studenten met een passie!’ op ons Youtube kanaal verschenen, waarin studenten met een passie voor dier of diergeneeskunde hun verhaal vertellen. 

2e Bestuur der Diergeneeskunde Outdoor Event ‘Doeltreffend’

Constitutiefoto met kalf

Matthieu, Kasper, Wilco, Maaike, Sophie en Marit

Faculteit Diergeneeskunde

Het Diergeneeskunde Outdoor Event (DOE) zal plaatsvinden op het terrein van de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Aan de grens van Utrecht bevindt men zich hier in een groene omgeving tussen Utrecht, Zeist en Bunnik. De ideale plek voor het DOE dus!

De faculteit diergeneeskunde is de enige plek in Nederland waar dierenartsen worden opgeleid. Onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg gaan hier hand in hand. Op de faculteit is het grootste academische dierenziekenhuis van Europa te vinden. Alle erkende specialisatierichtingen zijn hier aanwezig, waardoor er met een heel brede blik naar het dier gekeken kan worden. Daarnaast vindt er onderzoek plaats naar de gezondheid, ziektes en welzijn bij dieren. Echter niet alleen dieren staan onder de aandacht bij het onderzoek op de faculteit diergeneeskunde, ook de volksgezondheid en de omgeving worden meegenomen.

Docenten, dierenartsen, onderzoekers en studenten werken hier samen voor de gezondheid van alle dieren. Het DOE onderhoudt nauwe banden met de faculteit en hoopt dat u op het DOE de diergeneeskunde en de faculteit wat beter komt leren kennen!

Vrienden Diergeneeskunde

“Vrienden Diergeneeskunde is het ‘goede doel’ van de faculteit Diergeneeskunde. Wij zetten ons in voor onderzoek en innovatieve projecten die de gezondheid en het welzijn van dieren beschermen en verbeteren. 

Deze projecten komen van, en worden uitgevoerd door, de dierenartsen en onderzoekers van de faculteit Diergeneeskunde. Onze focus ligt op projecten die er toe doen voor dieren in Nederland en ver daarbuiten. 

Nu en in de toekomst, met mensen, bedrijven en organisaties die net zo denken als wij. Samen maken wij hét verschil voor dieren.”