Rondleidingen 

Rond-leidingen 

Neem een kijkje achter gesloten deuren en krijg een rondleiding over de Universiteitsklinieken of onderwijsboerderij de Tolakker. Een plekje voor deze rondleiding is gratis. Het is niet mogelijk om vooraf een plaats te reserveren voor een rondleiding. De kaartverkoop start om 10.30 bij de DOE-stand, welke aan het begin van het evenemententerrein te vinden is.
Let op: vol is vol!

Universiteitskliniek Paard

Altijd al benieuwd geweest hoe het er achter de schermen aan toe gaat in een specialistische dierenkliniek? Kom dan naar de rondleiding over de Universiteitskliniek Paard. Op de UKP worden paarden, pony’s en ezels uit het hele land behandeld. Neem een kijkje op de monsterbaan, bij de CT scan en nog veel meer!

POL/010219

Universiteitskliniek Gezelschapsdieren

Altijd al benieuwd geweest hoe het er achter de schermen aan toe gaat in een specialistische dierenkliniek? Kom dan naar de rondleiding over de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren. Op de UKG worden allerlei zieken dieren behandeld; van hond, kat, vogel, hobbymatig gehouden pluimvee, reptiel, amfibie, konijn, knaagdier tot fret. In bijzondere gevallen behandelen ze hier zelfs ook exotische en wilde diersoorten!

gezelschapsdieren

Biologische onderwijsboerderij “De Tolakker”

Met deze rondleiding krijg je de kans om een een kijkje te nemen op de Tolakker, de boerderij van de Faculteit Diergeneeskunde! De Tolakker is een bedrijf met 70 melkkoeien, 200 schapen en 120 zeugen. De melkveetak is biologisch. De Tolakker staat volledig ten dienste van het onderwijs op de Faculteit. Hier kunnen de studenten Diergeneeskunde in de praktijk zien hoe het er in een boerenbedrijf aan toe gaat en daarnaast ervaring op doen met de dieren. 

 
tolakker

Onderwijsgebouw “Het Androclus”

Ben jij altijd al benieuwd geweest hoe het leven van een Diergeneeskunde student er nou echt uitziet en waar de studenten Diergeneeskunde hun tijd doorbrengen? Dan is dit de rondleiding voor jou! Het Androclus gebouw is dé thuisbasis van de Diergeneeskunde studenten en de plek waar ze binnen de studie de meeste tijd doorbrengen. Er is onder andere een heel gaaf studielandschap dat helemaal volstaat met dierlijke preparaten om te gebruiken tijdens het leren. Super gaaf om te zien, helemaal als je eraan denkt om misschien Diergeneeskunde te gaan studeren!  

androclus