Demonstraties 

Op het hoofdplein zal een afwisselend aanbod van demonstraties worden gegeven. U kunt op elk gewild moment aansluiten bij een demonstratie. In 2023 zullen de volgende demonstraties op het hoofdplein plaatsvinden.

Schapen hoeden 

Tijdens deze demonstratie leert u alle ins en outs over het schapen houden. Deze demonstratie wordt gegeven door Pim en Jolyn Visscher, die lesgeven in het schapendrijven met Border Colies. Ook bieden zij gedragsbegleiding speciaal voor Borders. Dit geldt voor puppy’s maar ook voor volwassen honden. Hun hart ligt bij dit heerlijke ras en ze helpen graag waar nodig. Het grootste deel van de werkzaamheden van Pim en Jolyn bestaat uit het geven van teambuilding workshops schapendrijven, ook families en vrienden zijn vaak als groepje van de partij om deze workshop te volgen. Deze workshops geven ze op eigen locatie te Baarn,maar we kunnen overal in Nederland deze workshop bieden. Het enige wat we nodig hebben is een veilig veldje voor onze schapen. Graag delen zij hun onze passie ook met U!

DOE2023-DanielleBosschaartPhotography-191

Working equitation

Mijn naam is Ton Duivenvoorden, trainer, instructeur, fokker en wedstrijdruiter. Al ruim 40 jaar train ik paarden en mensen om samen tot de beste prestaties te komen. Mijn manier van trainen gaat uit van een wederzijds respect tussen mens en dier, aangevuld met kennis van de biomechanica en inzicht in het naoorlogse gedrag van paarden.  Mijn basis ligt in de klassieke dressuur, omdat ik vind dat een paard – net als de mens die het dier berijdt – zich fysiek en mentaal gezond en optimaal moet kunnen ontwikkelen. Pas dan kun je tot gezamenlijke prestaties komen.  Vanuit mijn visie op training ben ik enkele jaren geleden ook gestart met het aanbieden en ontwikkelen van de opleidingen Paardenbewegingstherapeut en Trainer/Coach omdat ik  van mening ben dat kennis van de bewegingsleer van paarden essentieel is voor iedereen die een paard wil trainen.  

Mijn motto: 

“De kunst om met paarden om te gaan is niet de dominante factor te zijn maar in het spel zijn gelijke. Waardoor er een wederzijdse uitdaging ontstaat waarin met plezier en wederzijds respect naar een hoger niveau gewerkt kan worden.” 

IMG-20240507-WA0006

Grondwerk: zij aan zij met je paard

Het Hollandse honden defilé

Tegenwoordig zijn er meer dan 350 hondenrassen. Een aantal hiervan komen uit ons mooie land. Tijdens deze demonstratie maakt u kennis met de Hollandse herder, de Drentsche Patrijs, de Stabijhoun, de Wetterhoun (en een outcross hiervan) en de Hollandse Smoushond. De verschillende stamboeken zullen deze honden aan u voorstellen en uitleggen hoe we ervoor kunnen zorgen dat de rassen gezond blijven. Daarnaast krijgt u ook meer te weten over de unieke kenmerken van elk ras.

Geurdetectie: een hondenneus in actie

Tijdens Diergeneeskunde outdoor event 2024 verzorgt WoofExperience Hondenschool een detectie demonstratie en een Snuffelpleintje.  

U kent ze wel van tv de drugshonden van de politie. Ze zoeken personen, auto’s, materialen en mensen af of er verboden middelen te vinden zijn. Maar hoe kan leren de honden dat eigenlijk? En kunnen alle honden dit of is het alleen weggelegd voor herders? Op al deze vragen krijgt u tijdens DOE antwoord.  

We laten de begin stappen zien, geven uitleg waar u naar kijkt en we nemen 5 cursisten met hun honden mee die u gaan laten zien wat ze hebben geleerd en wat ze kunnen.   

Daarnaast hebben we ook een stand waar u allerlei artikelen kan kopen voor uw hond en daarnaast hebben we een fantastisch snuffelpleintje waar uw hond lekker naar snoepjes kan komen zoeken, in allerlei verschillende materialen. De eerste 10 honden krijgen een zakje met snoepjes cadeau.  

image2

De talenten van het trekpaard en de haflinger

Tijdens deze demonstratie zal Koen Harmsen van ‘de Koninklijk Vereniging het Nederlands Trekpaard en de Haflinger’ meer vertellen over deze twee mooie paardenrassen. Hierbij kan je meer te weten komen over onder andere de geschiedenis en de talenten van deze paarden. Het trekpaard zal zijn naam nakomen en voor een koets lopen en de haflinger zal onder het zadel laten zien wat hij in huis heeft! 

IMG_8730 (1)