Demonstraties 

Op het hoofdplein zal een afwisselend aanbod van demonstraties worden gegeven. U kunt op elk gewild moment aansluiten bij een demonstratie. In 2023 zullen de volgende demonstraties op het hoofdplein plaatsvinden.

Schapen hoeden 

Tijdens deze demonstratie leert u alle ins en outs over het schapen houden. Deze demonstratie wordt gegeven door Pim en Jolyn Visscher, die lesgeven in het schapendrijven met Border Colies. Ook bieden zij gedragsbegleiding speciaal voor Borders. Dit geldt voor puppy’s maar ook voor volwassen honden. Hun hart ligt bij dit heerlijke ras en ze helpen graag waar nodig. Het grootste deel van de werkzaamheden van Pim en Jolyn bestaat uit het geven van teambuilding workshops schapendrijven, ook families en vrienden zijn vaak als groepje van de partij om deze workshop te volgen. Deze workshops geven ze op eigen locatie te Baarn,maar we kunnen overal in Nederland deze workshop bieden. Het enige wat we nodig hebben is een veilig veldje voor onze schapen. Graag delen zij hun onze passie ook met U!

Hulphond Nederland 

Hulphonden zijn een enorme hulp in het dagelijks leven van veel mensen en zijn dan ook voor velen onmisbaar. Bij het opvoeden en trainen van een hulphond komt echter heel veel kijken. In dit proces zijn heel veel mensen betrokken, van gastgezin tot trainers en eigenaren. Hulphond Nederland zal met een demonstratie een inkijkje geven in dit traject. Gastgezinnen zullen wat vertellen over hoe het is om een pup op te voeden en er zal er ook een trainer met een hond in training aanwezig zijn om wat te vertellen en laten zien over het trainen van deze honden. 

De talenten van de Australian Shepherd  

Australian Shepherds zijn honden met veel energie maar ook onwijs veel talent. Hoe veelzijdig deze honden zijn zal de Australian Sheperd Club Nederland laten zien met hun honden in een interactieve demonstratie. Hierin zullen verschillende sporten aan bod komen, namelijk dogfrisbee, dogdance, detectie en trickdog. Tijdens deze demonstratie kunnen kinderen onder begeleiding helpen bij de kunstjes. Naast deze mooie sporten zal er ook een PTSS assistentiehond aanwezig zijn. Uiteraard zal er uitleg gegeven worden over dit mooie ras, alles wat er komt kijken bij het veilig uitvoeren van deze sporten en over PTSS assistentiehonden.  

Liberty training bij het paard

Daantje Bos en Kristien Rutten zullen samen met hun Lusitano en twee Amerikaanse minipaardjes een leerzame demonstratie over liberty verzorgen. Samen met hun paarden zullen ze de basis van het liberty grondwerk en liberty (hoofdstelloos) rijden uitleggen en hoe je hier zelf mee kunt beginnen met jouw paard/pony. Vanuit de basis zullen ze verder werken naar het hogere niveau liberty om te inspireren waar je uiteindelijk allemaal naartoe kunt werken met je paard.  

Loopt mijn paard kreupel?

Een kreupel paard is helaas iets wat best vaak voor komt. Een paard loopt dan mank en heeft vaak pijn. Dit kan door veel verschillende oorzaken komen, bijvoorbeeld in de hoef van het paard, maar ook in de botten of de gewrichten. Hoe kom je erachter waar het probleem van de kreupelheid zit? In deze demo zal paardenarts Sanne van Zalen laten zien waar een dierenarts naar kijkt bij het onderzoeken van een kreupel paard. Aansluitend op deze demo zal nog een verdiepende lezing over kreupelheidsdiagnostiek plaatsvinden, waarin er met behulp van een speciale bril gekeken wordt naar de kreupelheid.  

Fysiotherapie bij dieren 

Wanneer u denkt aan fysiotherapie zal uw eerste gedachte niet gaan over een behandeling bij uw huisdier. Toch kunnen ook dieren baat hebben bij fysiotherapie! De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren zal samen hun honden een demonstratie komen geven over verschillende oefeningen die met honden gedaan kunnen worden. Daarnaast zullen ze ook veel vertellen wat het nut is van deze oefeningen en van fysiotherapie bij dieren in het algemeen.