200 jaar diergeneeskunde

 

Op 10 december 2021 bestond de Nederlandse opleiding tot dierenarts precies 200 jaar! In 1821 werd in Utrecht de Rijksveeartsenijschool opgericht en startten 24 ‘kweekelingen’ met hun opleiding tot dierenarts. Gedurende 2022 vinden er verschillende feestelijke activiteiten plaatst zoals: een College Tour voor dierenartsen en een Zomerfestival en jubileum boek, een prachtige gebonden uitgave van ca. 200 blz die in juni uitkomt.

In het boek is aandacht voor de rijke geschiedenis, voor het veelzijdige heden en we nemen een kijkje in de toekomst. In de verhalen laten we de verscheidenheid van de diergeneeskunde zien. Dierenartsen, medewerkers, studenten en andere betrokkenen komen vanuit verschillende invalshoeken aan het woord. Enkele foto’s en verhalen uit het boek vind je terug op de jubileumwebsite. In het boek lees je nog meer verhalen en foto’s en kun je ook lezen over de geschiedenis.

Het feest van 200 jaar diergeneeskunde zal afgetrapt worden op het DOE met een tentoonstelling van diergeneeskunde door de jaren heen.