DOE

Diergeneeskunde Outdoor Event

Het Diergeneeskunde Outdoor Event is een evenement georganiseerd door studenten van de faculteit diergeneeskunde in Utrecht op vrijwillige basis. Het is een educatieve en gezellige buitendag voor dierenliefhebbers van jong tot oud. Bezoekers kunnen kijken naar de prachtige shows en demonstraties op het hoofdplein of naar de spectaculaire mini-marathon. Er is ook een lezingen- en workshopplein, waar bezoekers van alles kunnen leren over dieren en aan de slag kunnen met praktische handelingen. Denk bijvoorbeeld aan een EHBO workshop voor dieren, lezingen over ontwormen en vaccineren op basis van titreren, maar ook over hoe het nu precies zit met de melkveehouderij.

Er is ook aandacht voor duurzaamheid en vermindering van het gebruik van proefdieren: Hoe houden we onze dieren zo lang mogelijk gezond en wat kunnen we doen om zo min mogelijk proefdieren te gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek. Er zijn rondleidingen door de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren, de Universiteitskliniek voor paarden en biologische melkveehouderij de Tolakker. Ook is er ruimte voor innovatie: het objectieve kreupelheidsmeetsysteem ‘Q-horse’ wordt uitgelegd in één van de workshops en ook de nieuwe welzijns- en pijn applicatie voor paarden komt aan bod.

Er is een muziekplein waar je heerlijk kunt relaxen onder het genot van live muziek van lokale artiesten en een marktplein waar lokale ondernemers een plek hebben en je heerlijk rond kunt struinen. Op de markt zullen ook demonstraties ‘schapen scheren’ en ‘hoefsmederij’ gegeven worden.

Ook aan de kleintjes is gedacht! Er is een heus kinderplein, waar behalve voor vermaak ook voor educatie wordt gezorgd. Zo zijn er speciale workshops en lezingen voor de kinderen!

Stichting Diergeneeskunde Outdoor Event steunt ook een goed doel op haar evenement, namelijk Vrienden Diergeneeskunde. Stichting Vrienden Diergeneeskunde steunt projecten zoals het ontwikkelen van een welzijns- en pijn app voor paarden, een herpes vaccin voor olifanten en onderzoek naar erfelijke afwijkingen bij rashonden. Stichting Diergeneeskunde Outdoor Event is trots op haar faculteit en docenten en wil hen dan ook graag steunen door op het evenement geld op te halen voor dit prachtige doel.

De eerste editie wordt gehouden op zaterdag 25 mei 2019. De toegang is gratis. Kom gezellig naar het Diergeneeskunde Outdoor Event en DOE mee!